Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

E-Handel

NRI har ansvar for å legge til rette for at kommunene kan benytte e-handel når de bestiller varer og tjenester. I NRI-avtalene blir det derfor stilt krav til avrops- eller bestillingsmetode når vi kjører konkurransene, se hvilke alternativer som finnes under. 

I avtaleperioden bistår NRI kommunene og bestillerne dersom noe ikke fungerer i forhold til e-handel i den enkelte avtale. Dette blir behandlet på lik linje med andre avvik på avtalene. 

Bestillingsmetoder

  1. Katalog (artikkelsøk). Leverandøren utarbeider en katalog over de varene som kan kjøpes på avtalen. Våre betingelser legges inn i katalogen.
  2. PunchOut (ekstern nettbutikk).  Du blir som bestiller rutet videre inn i leverandørens nettbutikk. Våre betingelser legges inn i nettbutikken.
  3. E-post til leverandør (formular bestilling). Det går en e-post til leverandøren om hva du ønsker å bestille. Ofte referert til som formular eller fritekstbestilling.

Fordeler ved å benytte e-handel

  • Vi får bedre kontroll med prisene og at riktige varer blir bestilt
  • Alle bestillinger blir skriftliggjort, noe som gjør at vi kan benytte sanksjonene i avtalen dersom leveransen ikke er i henhold til avtalen. Dette kan være dagbøter ved forsinkelser for eksempel, som ikke kan påberopes ved muntlige bestillinger da vi ikke kan bevise når bestillingen ble gjort

  • Bestilling blir alltid gjort hos den leverandøren vi til enhver tid har avtale med

  • Det er enklere for leverandørene å motta og levere på bestillingene i og med at de er likere og der ikke er rom for misforståelser i forhold til hva som er bestilt

Alle deltagerkommunene i NRI, bortsett fra Enebakk, har innført e-handel som bestillingssystem.

Dersom du har spørsmål til e-handel i din kommune kan du ta kontakt med:

Kommune Navn Epost
Aurskog-Høland Roar Karlsen

roar.karlsen@ahk.no

Nittedal Bjørn Håkonsen bjorn.hakonsen@nittedal.kommune.no

Ansvarlig for e-handel i NRI er:

Hilde Aanesen, e-post:hilde.aanesen@nittedal.kommune.no, mobil: 90 83 54 87